Dementie, geheugenproblemen, Odensehuis

Het Odensehuis in de Meermin is een ontmoetingsplek voor iedereen met (beginnende) dementie of geheugen problemen. Ook naasten zoals partners, kinderen of andere familieleden zijn welkom. Aanschuiven bij een activiteit mag altijd. Samen met de deelnemers worden er diverse activiteiten ondernomen zoals wandelen, muziek, bewegen of creatieve activiteiten.

Het Odensehuis streeft ernaar dat mensen met (beginnende) dementie of geheugen klachten zolang mogelijk – met ondersteuning van mantelzorgers – thuis kunnen blijven wonen en zelfstandig kunnen functioneren. Mantelzorgers kunnen in het Odensehuis steun vinden bij elkaar of antwoord krijgen op vragen die er zijn. Het Odensehuis Zeewolde is gevestigd op de 1e verdieping van De Meermin aan het Kerkplein. Elke donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Er is geen indicatie nodig.

De kosten voor deelname aan het Odensehuis zijn € 2,00 per keer. Hiervan worden o.a. de koffie, thee en de meeste activiteiten betaald. Ons team in het Odensehuis bestaat uit een welzijnsmedewerker als coördinator en meerdere vrijwilligers. Zij beantwoorden alle vragen. Ook een persoonlijke afspraak maken behoort natuurlijk tot de mogelijkheden.

Breinpunt Zeewolde

Welzijn Zeewolde maakt actief deel uit van Breinpunt Zeewolde. Breinpunt Zeewolde is dé plek voor informatie over allerlei verschillende soorten aandoeningen van het brein. Denk bijvoorbeeld aan dementie, depressie, afasie, niet-aangeboren hersenletsel of een beroerte. Het Breinpunt is gevestigd in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. Het doel van het initiatief is om de sociale omgeving en cliënten te voorzien van goede informatie over het ziektebeeld van hersenaandoeningen en de mogelijkheden het samen zo lang mogelijk veilig vol te houden.

Het Breinpunt is een initiatief van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties waaronder Allerzorg, Alzheimer Café, Coloriet, Icare, Odensehuis en Welzijn Zeewolde en de FlevoMeer bibliotheek Zeewolde.