Vrijwilligerswerk / Zeewolde voor Elkaar

Dankzij vrijwilligerswerk is het mogelijk allerlei (sociale) activiteiten voor de inwoners van Zeewolde op te zetten en in stand te houden.

Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor de ander maar ook voor jezelf!

Twijfel je of vrijwilligerswerk iets voor jou is, neem dan contact met ons op. Voor iedereen die iets wil is wel wat te vinden. Dus heb je een paar uurtjes tijd in de maand of wil je graag structureel je steentje bijdragen? Dat kan allemaal. Door het doen van vrijwilligerswerk kun je jezelf ontwikkelen, sociale contacten opbouwen, actief bezig zijn en je nuttig maak. Dat geeft je een goed gevoel!

Samen met jou kijken we naar een passende plek. Soms is dat bij Welzijn Zeewolde (o.a. praktische hulp, maatje, gastdame, Odensehuis, Open Tafel) maar soms ook bij een andere organisatie in Zeewolde. Bij Welzijn wordt je altijd begeleid en ondersteund door een medewerker. Indien nodig volg je een opleiding. Het ondertekenen van een contract en aanvragen van een VOG is wel nodig.

Welzijn zet zich ook in voor het vinden van vrijwilligerswerk in het kader van de Maatschappelijke Stage voor scholieren (MAS -stage) en voor statushouders en inburgeraars (zie Inburgeren & Meedoen).

Daarnaast beheert Welzijn de website van Zeewolde voor Elkaar (ZvE), de lokale vacaturebank voor vrijwilligerswerk. Zoek je vrijwilligerswerk of juist een vrijwilliger. Kijk dan op de site van Zeewoldevoorelkaar.