Ouderenwerk

Ouder worden gaat vanzelf, maar verloopt voor iedereen op een verschillende manier. Natuurlijk wil iedereen het liefst een gezond en een betekenisvol leven. Door mee te blijven doen, met een sociaal leven en actief bezig te zijn, kunnen we op een plezierige manier ouder worden. Ook als we te maken krijgen met ziekten, verlies of functiebeperkingen.

Welzijn Zeewolde biedt activiteiten die gericht zijn op informeel ontmoeten, samen dingen ondernemen, zinvol en actief samenzijn; met een steuntje in de rug voor wie dat nodig heeft. Tijdens (kortdurende) individuele gesprekken kun je bij de welzijnsmedewerker terecht voor een luisterend oor, advies en ondersteuning. Door nauwe samenwerking met andere organisaties proberen we je vraag zou goed mogelijk te beantwoorden.

Vaste activiteiten zijn onder andere de Koffie inloop van 10.00 – 12.00 uur op woensdag en vrijdag en de Open Tafel op donderdag van 17.00 – 19.00 uur waar je voor een bedrag van € 6,50 mee kunt eten. Iedere laatste zondag van de maand is er vanaf 14.00 uur een Koffie en spelletjesmiddag. Daarnaast organiseren we regelmatig extra activiteiten en voorlichtingen. Vaak in samenwerking met de Ouderenbonden, Seniorweb en Repaircafé.